12.01.2016

22. Đakovački bušari, najveća pokladna manifestacija istočne Hrvatske - 16.-17.1.2016. - Program

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo Vam pokladnu manifestaciju 22. ''ĐAKOVAČKI BUŠARI'' koja će se održati 16. i 17. siječnja 2016. godine.

I ove godine organizatori 22. ''ĐAKOVAČKIH BUŠARA'' su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

Đakovački bušari po 22. puta oživljavaju pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice našega grada, a mi Vas kao organizator pozivamo da budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ''Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu'' i ocjenjivanja i degustacije kobasice (16. siječnja 2016.) i centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (17. siječnja 2016.).

Centralni događaj će se održati u nedjelju, 17. siječnja 2016. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a ''SKLAD'' u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa, zatim povorka kreće do gradske nastavno športske dvorane gdje je osiguran zatvoreni topli prostor u kojem će biti poslužena hrana i piće i gdje će se održati prigodan program.

U pokladnoj povorci 22. Đakovačkih bušara očekuje se oko 50-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska, od Solina, Primoštena, Kaštela, Matulja, Samobora, Velike Gorice, Kutine, Nove Gradiške, Vukojevaca, Vardarca, Repušnice, Baranjskog Petrovog Sela, Gajića i naravno Đakova i Đakovštine. Na ovogodišnje Đakovačke bušare dolaze sudionici iz Mađarske.

Sastavni dio pokladne povorke su naravno i konjanici sa pokladnim jahanjem.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem uveličate ovu najveću karnevalsku manifestaciju istočne Hrvatske.

Dobrodošli u Đakovo, srce Slavonije!

Gradonačelnik grada Đakova i predsjednik Turističke zajednice grada Đakova
Zoran Vinković, ing.

Direktorica TU TZ Grada Đakova
Marija Burek, mag.oec.

Više na: tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/114-22-dakovacki-busari-najveca-pokladna-manifestacija-istocne-hrvatske-16-17-1-2016-program

prethodna sljedeća