21.12.2013

ADVENT U BARANJI - KRISTKINDL MARKT U ZMAJEVCU

Neka vas ne zbuni njemački naziv, i dalje ste u Baranji. Dragi stanovnici vinarskog sela Zmajevac pozivaju vas da im se pridružite na tradicionalnoj manifestaciji „Kristkindl“ i pratite ih dok odjeveni u božićne anđele – Kristkindle (Male Isuse) obilaze selo.

U subotu 21.12.2013. posjetite blagdanski ukrašene i stotinama lampica osvijetljene vinske ulice tzv. surduke za ovu prigodu pretvorene u simpatični božićni sajam „Kristkindl Markt“ i prošećite uz brojne štandove s tradicionalnim proizvodima poput baranjskih licitara, meda, prirodnih sokova, rakije, zimnice, štandove s drvenim igračkama, suvenirima i sličnim proizvodima među kojima se možda skriva i savršeni božićni poklon za vaše najdraže.

Svakako posjetite i za ovu prigodu otvorene vinske podrume u kojima uz poznato baranjsko vino, graševinu, chardonney, frankovku i druga, kušajte i ponešto iz gastronomske ponude: kobasice, langošice, kolače...

U poslijepodnevnim i večernjim satima u „katoličkom“ surduku (vinskoj ulici) posjetite veliki božićni koncertmađarskih, hrvatskih i njemačkih božićnih pjesama u izvedbi zbora Kud-a Jozsef Attila.

Nakon božićnog koncerta, u obližnjem „reformatorskom“ surduku u vinskom podrumu obitelji Kovačposlušajte koncert na akustičnim gitarama i uz još pokoju kapljicu rajnskog rizlinga ili kunanog vina opustite sva svoja osjetila i napunite baterije za novi radni tjedan.

PROGRAM:

21.12.2013., subota, Zmajevac, „katolički“ surduk (vinska ulica)

... prodajni štandovi i otvoreni vinski podrumi s blagdanskom ponudom

17:00 sati, prikaz tradicijskog običaja „Kristkindl“ (Mali Isus) i koncert božićnih pjesama

19:00 sati, koncert na akustičnoj gitari u vinskom podrumu obitelji Kovač u „reformatorskom“ surduku


prethodna sljedeća