27.08.2016

Liberty Fest Batina

U subotu, 27.8.2016. u organizaciji neformalne građanske inicijative LIBERTAS, a uz pokroviteljstvo općine Draž, turističke zajednice općine Draž i caffe & wine bara Barrique iz Batine kod spomenika Batinskoj bitci održava se prvi LIBERTY FEST pod geslom Otkrijte skrivenu DRAŽ Baranje!

Festival ima edukativnu, sportsko rekreativnu i glazbenu dimenziju.

U 16.30h u novouređenom prostoru turističke zajednice općine Draž u memorijalnom kompleksuBatinska bitka održati će se projekcija dokumentarnog filma Draž - srce Baranje.

Nakon toga, u 17.00h slijedi biciklijada LIBERTY BIKE TOUR.

Okupljanje i polazak će biti na prostoru između spomenika POBJEDA Antuna Augustinčića, popularno zvanog Julka i caffe & wine bara Barrique u s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dunav i susjednu Bačku.

Nakon toga kreće se prema Zmajevcu gdje se prolazi pored regionalne vinoteke, kroz katolički i reformatorski surduk. Vožnjom po pitomim obroncima Banovog Brda nastavlja se prema Suzi gdje se prolazi pored cikloturističkog kampa Kolar i restorana Piroš Čizma.

Na kružnom toku u Kneževim vinogradima kod starog podruma Vina Belje (koji se prvi puta spominje u opisima Mohačke bitne 1526. i s preko 1200m kvadratnih najveći je vinski podrum u Hrvatskoj) skreće se prema Kotlini, mjestu s posebice lijepim položajem u živopisnoj dolini opkoljenoj vinogradima.

Od Kotline nastavlja se prema Podolju, prvom asfaltiranom cestom koja je presjekla Banovo Brdo. Na navedenoj dionici puta sudionici će se uvjeriti da Banovo Brdo i nije tako pitomo kako se na prvi pogled čini. Nakon blagog uspona bicikliste očekuje strelovit spust. Vožnja se nastavlja prema općinskom središtu Dražu koji se nerijetko naziva biserom sjeveroistočne Baranje.

Iz Draža se nakon ugodno odvoženih tridesetak kilometara povorka vraća na ishodište biciklijade u Batinu gdje sudionike očekuje besplatan čobanac.

Tempo biciklističke vožnje će biti prilagođen širokom krugu sudionika, sukladno vremenskim prilikama i stanju terena, nije nužno biti u top formi, već samo imati solidan bicikl i dobru volju.

Za sudjelovanje na biciklijadi organizator ne naplaćuje nikakvu kotizaciju, a vožnja u koloni je bez pratnje policije i osoblja prve pomoći. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i dužni su se pridržavati zakona o sigurnosti prometa na cestama. Bicikli moraju biti tehnički ispravni sa ispravnom svjetlosnom signalizacijom. Preporuka je reflektirajući prsluk.

Uživajte biciklirajući kroz polja, šume, obronke Banovog Brda, surduke, uz Dunav, vinograde i vinarije, gatore...

Detaljna trasa biciklijade je na slijedećem linku.

https://www.bikemap.net/…/3730161-liberty-bike-ride-otkrij…

U 19.00h na terasi caffe & wine bara Barrique počinje koncert Badovini benda.

Još jednom Vas pozivamo da posjetite i uveličate LIBERTY FEST!

Otkrijte skrivenu DRAŽ Baranje!

prethodna sljedeća