02.09.2015

Projekt „Dunavski pogled - uređenje javne turističke infrastrukture u mjestu Batina“ u četvrtom je kvartalu provedbe

Općina Draž, zajedno s partnerima Turističkom zajednicom općine Draž i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, u mjesecu rujnu 2014. godine započela je s provedbom projekta „Dunavski pogled - uređenje javne turističke infrastrukture u mjestu Batina“. Cilj projekta je unaprijediti atraktivnost javne turističke infrastrukture u mjestu Batina te promovirati turističke potencijale općine Draž, Baranje i Osječko-baranjske županije.

Nakon provedenog postupka javne nabave te sklapanja ugovora o izvođenju građevinsko – obrtničkih radova sa najpovoljnjijim ponuditeljima, u svibnju ove godine započeli su radovi planirani projektom. Radi se o sljedećim radovima: rekonstrukcija Trga Slobode u Batini, obnova pješačke staze koja vodi od središta Batine do Memorijalnog kompleksa „Batinska bitka“, sanacija potpornog zida ispod terase vidikovca, sanacija seste koja vodi prema Memorijalnom kompleksu, adaptacija javnog sanitarnog čvora pored parkinga Memorijalnog kompleksa i izgradnja energetski učinkovite javne rasvjete na lokalnoj cesti koja vodi do Memorijalnog kompleksa i na pješačkoj stazi.

U tijeku je četvrti kvartal provedbe projekta, a radovi na predmetnim lokacijama teku prema planu. U listopadu 2015. godine očekuje se završetak svih građevinsko – obrtničkih radova.

Do konca ove godine planirano je i uređenje i opremanje turističkog ureda, te premještanje ureda Turističke zajednice općine Draž u novootvoreni ured na lokaciji u sklopu Spomen doma Batinske bitke.

Vrijednost projekta iznosi 8.179.864,86 kuna, od čega je 8.054.712,92 kuna iznos kojim Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira projekt. Završetak provedbe projekta je u mjesecu rujnu 2016. godine.

prethodna sljedeća