24.02.2016

U Osijek stižu Charles, princ Walesa i Camilla, vojvotkinja Cornwalla

Grad na Dravi ima sve više turista, ali rijetki su među njima plave krvi, posebice one kraljevske.

Zbog toga je kao bomba odjeknula najava britanskog veleposlanstva u Zagrebu kako će Osijek u utorak 15. ožujka posjetiti ni manje ni više nego Princ od Walesa i Vojvotkinja od Cornwalla.

Njihove kraljevske visosti posjetit će Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru i Kosovo u razdoblju od 14. do 19. ožujka. Njihov posjet „regiji“ započinje 14. ožujka u Zagrebu gdje će im službenu dobrodošlicu zaželjeti predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, a sastat će se i s predsjednikom Vlade Tihomirom Oreškovićem.

Potom slijedi posjet Slavoniji. Princ i Vojvotkinja posjetit će 15. ožujka Osijek gdje će biti posebni gosti na sastanku predstavnika različitih religijskih i etničkih lokalnih zajednica u organizaciji osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava. Vojvotkinja od Cornwalla sastat će se sa stručnjacima i aktivistima koji se u Hrvatskoj bave problemom seksualnog nasilja u ratu, a planira se i posjet Osijek Software Cityju, gdje će razgovarati s uspješnim lokalnim poduzetnicima na temu razvoja poduzetništva i osnaživanja mladih ljudi u lokalnoj zajednici

Više na: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=61106

sljedeća