06.09.2018

Wine & Bike Tour Erdut 2018

07. - 08.09.2018.

Početkom berbi grožđa stiže nam „Wine & Bike Tour Erdut”, manifestacija koja već pet godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava. 

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se u petak, 07. i subotu, 08. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte na:  https://www.youtube.com/watch?v=7G_qJCV96N0 

 

PREDSTAVE / Društveni dom Erdut

Manifestaciju u petak, 07. rujna, s početkom u 19.00 sati otvara komedija Kerekesh Teatra “Pokopaj me nježno” koja se bavi grobarima kao deficitarnim zanimanjem. Drugog dana posjetitelje s početkom u 18.00 sati očekuje predstava “OtpisaNE”, komedija nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scene „Gorica“ i izvedbi Ksenije Marinković, Ecije Ojdanić, Slavka Sobina i Erne Rudnički.                                          

 

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10.00 do 18.00 sati, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Antunović, Brzica, Erdutske vinograde d.d., Janečić, Iuris i Siber. Ujutro istog dana, 08. rujna, u 10.00 sati počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj - ove godine vinariju Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

 

KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

U subotu navečer 08. rujna, s početkom u 20.00 sati, manifestaciju Wine & Bike Tour 2018. okrunit će koncert pod zvjezdanim nebom grupe JINX, koji će se održati u vinogradu Erdutske vinarije. Band je to koji ove godina obilježava 25 godina bogate glazbene karijere tijekom koje su dobro kao rijetko tko drugi, koketirali s različitim glazbenim žanrovima, od rocka i soula preko jazza.

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona  gdje užitak kušanja vina dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličnu glazbenu podlogu - DJ on WineSession!

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara ErdutPORC ErdutTZ Osječko-baranjske županije, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Pratite službenu Facebook stranicuWine & Bike Tour Erdut na kojoj možete pronaći više informacija o događaju.

 

sljedeća