18.12.2015

Advent u Tvrđi, Osijeku [2015.] [program] Golema čokolada površine čak devet "kvadrata"!

U nedjelju, 20. prosinca 2015., u poslijepodnevnim satima u "Božićnom selu" na Trgu sv. Trojstva bit će pripremljena i predstavljena golema čokolada površine čak devet četvornih metara! Čokolada će biti sastavljena od gotovo deset tisuća kockica crne i bijele čokolade koje će spojene činiti ogromni mozaik od čokolade, izrađen po predlošku slike glasovitog mađarskog umjetnika Vasarelyja. Ovu ukusnu i jedinstevnu poslasticu pripravit će obrtnici-umjetnici iz poznate mađarske manufakture Csoko-Lada iz Pečuha, grada-prijatelja Osijeka. Nakon prezentacije čokolade, ona će biti podijeljena u kockice i prodana svima vama u humanitarne svrhe.

Golema čokolada predstavljat će veliko finale četverodnevnog međunarodnog programa nazvanog "Mađarski dani na Adventu u Tvrđi" koji će trajati od četvrtka, 17. prosinca, do nedjelje, 20. prosinca. Puna četiri dana tako će u posebnoj natkrivenoj "pagodi", koja će sutra (četvrtak) prije podne osvanuti u "Božićnom selu", biti predstavljeni mađarski obrtnici i proizvodi od vrhunske kože, poput rukavica, kao i svjetski poznata Zsolnay keramika, a bit će organizirane i radionice izrade predmeta od kože.

Svi vi koji se ćete posjetiti naš Advent u Tvrđi u tim danima moći ćete se sladiti posebnim mađarskim specijalitetom nazvanim kurtos kalacs. Održat će se i niz posebnih programa, kao, primjerice, sutra (četvrtak) navečer Swing Karacsony koncert, ili zalijevanja "gradske" pšenice od strane mađarskih gostiju.

Live Stream - Advent u Tvrđi

Više na http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=58891

prethodna sljedeća