45.805305008335610 18.665192127227783
Térkép

Érintkezés Đure Đakovića 21, Popovac
031/728 031,091/567 34 70
031/728 031 xxxtnovacicxtaxnet.hr

Az objektum lista
 

Seljačko domaćinstvo Novačić

.....Povratilo mi se sjećanje na djetinjstvo, bezbrižne dane, nepomućene radosti i bezbrižnosti.
Visoko uzidan zid od pečene opeke i široka kapija.Ušavši u prostrano dvorište popločano prema starim navadama pečenom opekom ugledao sam dugu, prostranu, skladnu staru panonsku kuću, s uzdušnim trijemom. Uredno nanizanih, jedanakih otvora prozora i vrata. Uz kuću se nižu gospodarske zgrade u neprekinutom nizu daleko preko prostranog dvorišta. Koliko sam samo dana proveo igrajući se bezbrižno u takvom okruženju.
Mirisi, mirisi, mirisi djetinjstva. Sretnog i bajkovitog djetinjstva koje miriši na svježe pokošeno sijeno, suncem pozlaćena zrna pšenice i slame, netom orane brazde plodne panonske plodne zemlje. Njenih aromatičnih plodova, povrća i voća, mirisnih jabuka, krušaka,trešanja, mušmula kakvih više nema, obilja raznovrsnih jednostavnih i raskošnih jela mirisa koji se ne zaboravljaju.Lavina sjećanja u jedan mah ispuni dušu i srce, suze poteknu same od sebe niz ozareno i nasmiješeno lice, suze radosti i veselja sretno proživljenog djetinjstva.....

Seljačko domaćinstvo Novačić pruža Vam ugođaj iz ove priče na autohtonom imanju u baranjskom selu Popovac. Nudimo Vam smještaj u dvije dvokrevetne sobe s mogućnoću dva pomoćna ležaja, dječjeg krevetića na upit te jednoj jednokrevetnoj opremljenih kompletnom kupaonicom, TV i neograničenim pristupom internetu. U prostranoj blagovaonici uređenoj u šokačkom stilu poput kuhinja naših baka nudimo Vam da uživate u hrani spremljenoj po starim recepturama i proizvedenoj na našem imanju, od kozjeg sira i mlijeka, svježih jaja pa sve do povrća i voća koje možete i sami ubrati. Uz sve to provozat ćemo vas kolima sa konjskom zapregom širokim baranjskim šorom, odvesti Vas put vinskih cesta kako bi kušali odlična baranjska vina i domaću rakiju. Možete uživati u ribolovu na Karašici ili prošetati do Svetišta Marije Lurdske u podnožju Banske kose udaljenog svega tri kilometra od sela.Odvest ćemo Vas i u posjet prirodnom rezervatu Kopački rit te drugim turističkim destinacijama Baranje. Rado ćemo Vam pokazati stare zanate poput tkanja domaćeg platna i naučiti vas spravljati autohtona domaća jela. Možete sudjelovati i u brizi za naše životinje. Za lijepog vremena uživajte na lijepo uređenoj sjenici ili u hladu naših oraha uz zvukove ptica i mirise polja.

Seljačko domaćinstvo Novačić ima 5 kreveta kategorije 4 sunca, te izletište za 80 gostiju(izletnika).

Radno Vrijeme:

pon-ned: 00:00h-24:00h (po najavi)